Bygga en massivträvilla

När ni bygger hus med Massivträvillan väljer ni själva i vilken omfattning vi ska vara delaktiga i ert husprojekt. Vi erbjuder allt från helhetslösningar till enbart leverans av stommen i massivträ. Vi vill att ni ska känna er trygga genom hela resan.

I trygga händer

Vi är med er hela byggprocessen, från idé till färdigt hus.

Hos Massivträvillan erbjuder vi allt mellan nyckelfärdigt hus, till enbart leverans av massivträstomme som byggsats.

Bygga i trä

Massivträ passar bra vid såväl små som stora byggnationer.

Dess mångsidighet och flexibilitet gör att möjligheterna är näst intill obegränsade, när det kommer till byggnadens utformning och arkitektur.

Material

Hos oss är materialvalen helt flexibla. Vi hjälper er att hitta rätt material till ert nya hem.

Väggarna går att få med synligt trä, balans av tapet/målat och synligt trä eller inget synligt trä alls. Valet är ert.

Från idé till inflyttning. Vi kan hjälpa dig hela resan!

Vad är massivträ?

Massivträ eller KL-trä är massiva träskivor av korslimmat trä som kan användas både till stommen och till synlig yta.

Elementen bearbetas efter kundens husmodell i en CNC-maskin, där hål för fönster, dörrar, el, VVS, med mera skärs ut. Tillkapningen sker med stor exakthet. Detta gör montaget väldigt enkelt och precist.

Det lämpar sig vid såväl små som stora byggnationer, och med hjälp av tekniken kan stora element skapas. Materialet har en hög bärighetsförmåga och styvhet, samt goda stabiliserande egenskaper, vilket gör att det lämpar sig som bärande väggar och bjälklag. Dess mångsidighet och flexibilitet gör att möjligheterna är näst intill obegränsade när det kommer till byggnadens utformning och arkitektur.

Materialval

Materialvalen är helt flexibla, både på insida och utsida. Massivträ sätter inga begränsningar. Vi hjälper dig att hitta rätt.

Hur mycket synligt trä?

Även om vi gillar mycket synligt trä så är det här en smaksak. En av fördelarna men en massivträstomme är ju att ytskiktet, i stort sett, är klart redan när man rest stommen om man vill ha synligt trä.

Du kanske gillar en balans av tapetserat och synligt trä eller kanske inget synligt trä alls. Vi sätter inga begränsningar.

Man kan alltid dra det lite längre, ovan visas en snygg trappa helt i KL-trä.

Hur går det till?

Osäker på alla steg när man bygger ett hus? Här en sammanfattning.

Att resa en massivträstomme

Den exakta produktionen av byggelementen i fabrik möjliggör effektiv transport och snabbt montage. Filmen visar resningen av en 140 m² villa med stomme i massivträ. Innan dagen är över är huset rest och taket tätt. Att slippa oroa sig över vädret när man bygger är en enorm fördel, det vet alla som sett Husdrömmar på SVT.

Funderar du på bygga ett massivträhus?
Hälsa på oss i Brodalen på en kopp kaffe, så pratar vi om era husdrömmar.