Från idé till inflyttning

Drömmen om att bygga ett eget hus och få välja utseende, material och känsla, är en dröm som delas av många. Här går vi genom i hur det går till att bygga ett eget hus, vägen till att förverkliga sin dröm tillsammans med Massivträvillan.

En av fördelarna att bygga ett hus med oss på Massivträvillan är att vi erbjuder stor flexibilitet. Både gällande förändringar av husmodellen, planlösningen och hur stor del av processen ni vill att vi ska vara delaktiga i.

1.

Planering och budget

Första steget är att börja fundera på hur er husdröm ser ut.

Vad har ni för önskemål och hur ser er budget ut?

Det kan också vara klokt att ta hjälp av sin bank för att skapa en kalkyl för husprojektet.

2.

Hitta tomt

Var vill ni bygga ert hus? Finns det tomter till salu i området? Vad har er tilltänkta tomt för förutsättningar? Finns det en detaljplan som styr utformningen på huset? Tomtens utformning och eventuell detaljplan är delvis styrande i utformningen på ert framtida hus. Detaljplanen styr ofta hur stort och hur högt man får bygga, men kan även innehålla bestämmelser för färg på fasad och tak.

Allt detta kan självklart vi på Massivträvillan vara behjälpliga med att reda ut.

3.

Välja husmodell         

När förutsättningarna för utformningen av huset är klara, är det dags att börja kolla på husmodell. Hur stort hus behöver ni? Vilket uttryck och design har er husdröm?

Alla Massivträvillans husmodeller går flexibelt att justera och ändra design och uttryck på, efter ert tycke och smak.

4.

Planlösning

Vi på Massivträvillan hjälper er att anpassa planlösningen så att den passar era behov.

Våra planlösningar är flexibla och kan justeras efter era krav och önskemål.  

5.

Entreprenadform / entreprenörer

I detta skede går vi igenom vilken typ av entreprenadform som ni vill tillämpa vid ert husbygge. Att bygga med Massivträvillan innebär maximal flexibilitet. Vi hjälper till så mycket eller så lite ni vill, och erbjuder allt från nyckelfärdigt till enbart leverans av själva stommen.

6.

Avtal

När ni är nöjda med husets utseende och planlösning, är det snart dags att beställa massivträstommen. Ett avtal skrivs mellan er och Massivträvillan innan stommen beställs, där alla detaljer som vi kommit överens om framgår. Till exempel form av entreprenad, pris, tidsplan m.m.  

7.

Bygglov

För att få bygga hus krävs ett bygglov, som vi söker för er hos kommunen där er tomt ligger. I ett bygglov ska bygglovshandlingar skickas med vilket innebär: ritningar på huset och hur det ska placeras på tomten.

8.

Val av interiör

Att göra de interiöra valen innebär att ni bestämmer vilka typer av golv, ytskikt på väggar, badrum, kök med mera. Det är nu ni skapar känslan ert nya hem ska ha inomhus.

9.

Byggstart

När kommunen beviljat bygglovet kan arbetet på tomten börja. Mark- och anläggningsarbete samt grundläggning utförs. Där efter kan stommen monteras och ert framtida hem byggs.  

10.

Besiktning

Innan ni kan flytta in i ert nya hus görs en kontrollbesiktning och en slutbesiktning. Detta sker av en certifierad opartisk besiktningsman. Ett slutsamråd med kommunen görs även i detta skede.

11.

Inflytt

När huset är slutbesiktigat får ni nycklarna till huset.

Ni kan flytta in i er nya massivträvilla, vi hoppas att ni kommer trivas för lång tid framöver!